Co kraj, to obyczaj i inny rodzaj pierogów. Nasze restauracje Chłopskie Jadło i WOOK oferują pierogi z dowozem z wody, na parze, z pieca, smażone, o różnych nadzieniach, rozmiarach i teksturach ciast, tradycyjne polskie, wytrawne, słodkie i pochodzące z kilku krajów azjatyckich. Zwracamy uwagę na różnorodność smaków. Dlatego menu sieci Chłopskie Jadło, dostępnych w miastach Warszawa, Poznań, Kraków, Łódź i Wrocław to szeroki wybór lepionych na miejscu pierogów w dwóch wariantach: z wody w tradycyjnym cieście, podawanych z sosem lub okrasą i tych z pieca w cieście drożdżowym, serwowanych z sosem. Polecamy domowe pierogi ruskie z białym serem, ziemniakami i przysmażoną cebulką, z mięsem: najlepszą duszoną wieprzowiną, wołowiną i drobiem, z kapustą, pieczarkami i pachnącymi podgrzybkami oraz soczyste rosyjskie pielmieni z wołowiną, wieprzowiną, cebulą i czosnkiem. Mamy też pierogi z dowozem na słodko z czekoladą oraz z białym serem i prawdziwą słodką śmietaną. Pierogi z pieca i te słodkie doskonale smakują także na zimno, jako dodatek do porannej kawy. W restauracjach WOOK w miastach Łódź i Gdańsku znajdziecie wyśmienite japońskie pierożki gyoza – zawsze chrupiące, przyrządzone z ciasta Wonton, wypełnione łagodnym farszem warzywnym. Czekają na Was też przygotowane na parze i wypełnione po brzegi farszem krewetkowym wietnamskie sakiewki ha cao. Dostawa jedzenia zawsze jest punktualna, a pierogi z dowozem docierają na miejsce świeże i ciepłe.